flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Булінг -це зло, булінг- це гріх, булінг - це злочин проти людини»

25 квітня 2024, 12:30

23 квітня в Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні за ініціативою працівників ліцею та Ковельської бібліотеки-філії було проведено інформаційну виховну годину на тему «Булінг - це зло, булінг - це гріх, булінг - це злочин проти людини».

Відкрила виховну годину зав.біліотекою-філією Віндюк Надія.

Психолог-педагог ліцею «Оберіг» Бец Н.Ю. в доступній для учнів формі розкрила суть поняття «Булінг», які види булінгу існують у шкільному дитячому середовищі, якими формами, засобами можна протистояти булінгу. Наталія Юріївна підготувала презентацію матеріалів про мотиви булінгу, його різновиди, попередження та способи протидії.

3 великою цікавістю прослухали ліцеїсти виступ настоятеля храму Андрія Первозванного протоієрея отця Івана Оринчака, який на прикладах біблійних історій та притч розкрив суть негідних гріховних вчинків, що відбувалися на протязі історії існування людства і які на даний час можна було б назвати «булінгом», пояснив ставлення релігії до даного ганебного явища, та закликав викорінити іх із життя.

Найбільше вразив ліцеїстів виступ судді Ковельського міськрайонного суду Волинської області Денисюк Т.В., яка розповіла про те, хто несе відповідальність за булінг в дитячому середовищі, як законодавство захищає інтереси і права особи, яка зазнала посягання «булера».

Тетяна Денисюк провела із ліцеїстами рольову гру, в якій ліцеїсти змогли побувати в ролі судді, адвоката, потерпілого від булінгу, «булера», свідків та психолога-експерта, і з допомогою судді провели «судове» засідання, на якому розглянули справу про «булінг» в школі.

Ліцеїсти вдячні учасникам цієї зустрічі за цікаву і змістовну інформаційну виховну годину, яка розкрила психологічні мотиви та неприпустимість такого ганебного явища, як булінг, його гріховність з точки зору моралі та невідворотність відповідальності за такі вчинки.

 

Сторінка Волинського військового ліцею імені Героїв Небесної Сотні у  Facebook